spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Парламентарни избори 2017
maiki_droga.jpg
Кратки новини
Преди дни "Ботев" (Луковит) е преименуван на "Литекс"
Футболен клуб "Ботев" (Луковит) е преименуван на "Литекс", съобщи кметът на Луковит Иван Грънчаров. По думите му това е станало по време на състоялото се на 15 август общо събрание на третодивизионния тим. Избран е и нов Управителен съвет. Седалището на клуба е преместено в Ловеч. По този начин отборът ще продължи да се състезава в Северозападната "В" група, но вече под името "Литекс", а домакинските си мачове ще играе на стадиона в Ловеч. Новият "Литекс" стана факт, след като от Ловеч все пак са дарили на Луковит необходимата сума за създаване на нов клуб там. Грънчаров допълни, че новият отбор в Луковит отново ще носи името "Ботев" и ще играе през новия сезон в "А" областна футболна група - Ловеч .

Начало arrow Общество arrow Фестът на Езиковата показа отново ярки таланти

Фестът на Езиковата показа отново ярки таланти Print E-mail
На въодушевения финал на поредния Фест
Едва ли вече някой може да разкаже историята на първия Фест в Ловешката езикова гимназия. Известно е обаче, че Фестът е една от особено желаните традиции на елитното училище. Всеки випуск е допринасял за нейното съхранение, като и е променял по нещо.Но това е една от тайните на успеха. Всяка година е различно, всеки път е интересно. Ако се погледне назад във времето, може да се установи, че фестивалите преди са били два. Един - с кратки театрални постановки и пиеси, и един - с музикални изяви. Сега се набляга предимно на музикалните изпълнения. Но Фестът си остава една от най-култовите забави, които стават на територията на ловешката Езикова. Какво се случи на него през тазгодишното му издание, състояло се преди дни? Още на портала се усеща приповдигната и трескава атмосфера. Всеки е забързан занякъде, всеки репетира миг преди да излезе на сцената и да даде всичко от себе си на екзалтираната публика.
Наближава време за началото. Някои неща се уточняват в последния момент. Момчетата от "Агресия" се раздават за пореден път - помагат в изпълнението на песните на повечето от участниците. Градусът на настроението е висок. Започва се от най-малките. Зайците се качват на сцената леко притеснени от усещането, дали ще се докажат пред вече улегналите възпитаници на Езиковата. Много се хареса на публиката скечът, наречен ЕГ Idol. В него бе сформирана "комисия", идентична на тази от нашумялото риалити по bTV (Фънки - DJ James, Вили Казасян - Мартин Косача, Есил Дюран и Люси). Сред изявилите се пред "журито" бе ученик, влязъл в ролята на циганин, и девойка в ролята на Валентина Хасан, изпълнила световноизвестния хит Кен Лий.
Настоящи и бивши ученици се събраха на тридневен купон в ловешката Езикова. Трите вечери бяха изпълнени с невероятни песни, представени от сегашните възпитаници на гимназията. Не мина и този път без отличени. Първите места в отделните класове грабнаха:
* 8 клас - Иван от А-клас и Мария от В-клас с песента на Simple plan - Welcome to my life;
* 9 клас - две първи места: Ралица от Ж-клас с изпълнението на Ishtar - Horchat Hai Caliptus, и Тереза, пак от Ж-клас, за изпълнението на Man I Feel Like A Woman на Shania Twain;
* 10 клас - Цвета от А-клас за песента на Силвия Кацарова "Обещай ми любов".
Напред >
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 11 гости онлайн
ФотоОко
hambar13.jpg

 
spacer