spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Парламентарни избори 2017
maiki_droga.jpg
Кратки новини
Преди дни "Ботев" (Луковит) е преименуван на "Литекс"
Футболен клуб "Ботев" (Луковит) е преименуван на "Литекс", съобщи кметът на Луковит Иван Грънчаров. По думите му това е станало по време на състоялото се на 15 август общо събрание на третодивизионния тим. Избран е и нов Управителен съвет. Седалището на клуба е преместено в Ловеч. По този начин отборът ще продължи да се състезава в Северозападната "В" група, но вече под името "Литекс", а домакинските си мачове ще играе на стадиона в Ловеч. Новият "Литекс" стана факт, след като от Ловеч все пак са дарили на Луковит необходимата сума за създаване на нов клуб там. Грънчаров допълни, че новият отбор в Луковит отново ще носи името "Ботев" и ще играе през новия сезон в "А" областна футболна група - Ловеч .

Начало arrow Актуално arrow ИНТЕРВЮ: Красимир Джонев: Кметът е творец на политика!

ИНТЕРВЮ: Красимир Джонев: Кметът е творец на политика! Print E-mail
д-р Красимир Джонев В община Летница д-р Красимир Джонев спечели от раз Местни избори 2007. Успехът му няма как да бъде подминат с мълчание, след като в Ловешка област всички други кандидат-кметове от листата на БСП се препънаха на първия тур. За разлика от тях той направо подави съперниците си. Бащата на 2 момчета получи доверието на 1544 избиратели или 75.61%. Подир него Ваня Иванова Иванова-Кривошиева от ГЕРБ събра едва 362 гласа /17.73%/, Симеон Велчев от "Атака" - 40 гласа /1.96%/, а Емил Генов от БЗНС - 96 гласа или 4.70%.

- Г-н Джонев, Вашето обяснение на успеха?
- Може би поради факта, че работя твърде близо до гражданите на общината, имам личен контакт с тях, познавам ги, както и те мен. През изтеклите четири години работих усилено в посока подобряване качеството на техния живот и считам, че постигнахме значителни успехи в тази посока.
Смея да твърдя, че намерих правилния подход както към интелигенцията, така и към най-ниските в социално-икономическо отношение слоеве. Не по-малко важен е и въпросът, свързан с активното правене на политика. Кметът не бива да е резултат от политиката, а трябва да е неин творец.
- В Ловеч вече се говори, че ако иска някой да е кмет, трябва да школува при д-р Красимир Джонев в Летница. Вашите правила за печелене на местни избори?
- Първият въпрос визира основни моменти, свързани с печеленето на избори. Нека сложим акцент върху три от тях: 1. Кметът като част от обществото; 2. Правилна оценка и добър избор на хората, които формират обществено мнение и третият, кметът прави политика, а не е резултат от нея.
- Коментарът Ви за кампания "Местни избори 2007"?
- Успешна кампания, но можеше и по-добре. "Вълната" ГЕРБ не беше за подценяване.
- Готов ли е екипът, с който ще управлявате община Летница? Имена от него?
- Не съвсем. Със сигурност ще има нова длъжност в структурата на администрацията - заместник-кмет. Ще има и ново име, като директор на дирекция "Специализирана администрация". Ще нарастне и числеността на лицата, занимаващи се с евроинтеграция. Е, може би, ще има и още неща, но към момента е рано да се говори за тях.
- Вашият модел за действаща общинска администрация до 2011 г.?
- Тя трябва да превъзхожда като интелект всички останали структури на територията на общината! И още - да е пластична и гъвкава, отговаряща на всички предизвикателства, свързани с успешното развитие на община Летница.
- Ще запазите ли по вертикала и по хоризонтала настоящата общинска администрация?
- В общи линии, да. Ще увелича присъствието на младите хора и ще балансирам младостта със опита.
- Задачите за първата Ваша работна седмица като кмет на Летница, мандат 2007-2011-а?
- Анализ на приключващата работа по всички реализиращи се проекти; анализ и разчет на преходния остатък по бюджет 2007 г. и градеж на новата структура на общинската администрация.
- Стратегическите цели, които ще прехвърлите от стария в новия Ви мандат?
- Разполагам с редица инфраструктурни, работни проекти, на които трябва да се намери подходяща апликационна форма, за да се реализират по подходящата за тях оперативна програма. Ще поднеса на новия общински съвет актуализиран план за развитието на общината в рамките на следващите четири години и Стратегия за местно икономическо развитие. Ще направя всичко възможно стартиращото строителство на фабрика за катерачески стени да бъде ускорено и наред с това ще лансирам концепцията за Индустриален парк и Балнеолечебен център в село Крушуна.
- Очакванията Ви от проекто-бюджет 2008-а?
- Очаквам един оптимален бюджет, който да даде възможност на общината поне в сферата на делегираните й от държавата дейности да покрие задължителните разходи. Всичко останало зависи от мен, общинската администрация и Общинския съвет.
- Летница е сред етнически пъстрите землища на Ловешка област. М.г. в общината местни водачи на т.нар. влашка общност издигнаха глас за оземляване. Има ли решение техният въпрос?
- През изтеклия мандат общината извърши двукратно оземляване като за целта предложи на практика цялото количество общинска заявена обработваема земя за оземляване на нейни жители, предимно от влашкия етнос. В землището на града и село Крушуна няма земя, която да се предложи за оземляване. Съществуват възможности на територията на кметство Горско Сливово. Въпросът е открит за мене и щом общината придобие нови земи, веднага би могло процесът да бъде подновен.
- Каква ще е община Летница през 2011 г.?
- Мечтая да е община с модерна инфраструктура и с безработица на нивото на евростандартите, т.е., не повече от 5 %.
- С решаването на какъв "проблем" не са Ви занимавали още от както кметувате в Летница?
- Не се сещам за такъв в личен и обществен план.
Интервю на Милен НАНКОВ
< Назад
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 13 гости онлайн
ФотоОко
zvete.jpg

 
spacer