spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Президентски избори 2016
maiki_droga.jpg
Кратки новини
Арендатор взема за 30 години градини в Добродан
9 имота в местността Корубашината от землището на троянското село Добродан ще бъдат арендувани за срок от 30 години, реши местният общински съвет. Арендаторът Дилян Иванов ще плаща годишна арендна вноска от 526 лв. за общо 16,600 дка. Имотите са станали собственост на община Троян в началото на 2013 г. със заповед на началника на Областната дирекция "Земеделие" по чл.19 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Тъй като Дилян Иванов е единственият кандидат да стопанисва и развива тези имоти, по предложение на администрацията той получи това право без публичен търг - както е според законовите предписания, щом се отнася до овощни градини.

Начало arrow Спорт arrow Откриха басейна край Крушунските водопади

Откриха басейна край Крушунските водопади Print E-mail
Кметът на Летница д-р Красимир Джонев (вдясно) и председателят на общинския съвет Бисер Цеков (до него) прерязват лентата на басейна в Крушуна
Малък олимпийски плувен басейн посреща вече посетителите на чудните Крушунски водопади край Летница. Новото съоръжение бе открито от кмета на общината д-р Красимир Джонев и председателя на местния парламент Бисер Цеков след водосвет за здраве и успехи и в присъствието на областния управител на Ловеч Милко Недялков, заместника му Юнал Мъстънов. Басейнът е с размери 25/12,5 м. Най-плиткото е на 1,20 м, най-дълбокото - 1,80 м. Общата му кубатура е 500 куб. м. В изграждането са вложени 300 хил. лв. от бюджетния излишък на община Летница. Според кмета басейнът отговаря на всички стандарти и изисквания на европейското законодателство, съобразено със санитарно-хигиенните норми. Първоначалният замисъл бил той да е минерален. Общината притежава концесия за минералния извор в Крушуна, но няма одобрение от здравното министерство за експлоатация на водата. Дебитът на извора е 8 л/сек., водата е 58 градуса. Открита е през 1977 г., а в края на 80-те в продължение на три години в селото е функционирал балнеоложки център. Водата има лечебни свойства за ред заболявания, за положителния й ефект има множество доклади от специалисти, посочи Джонев. За да бъде използвана в новия басейн, градоначалникът ще изпрати арбитражна проба за анализ в Швейцария.С изграждането на басейна община Летница започва реализацията на амбициозния си проект на стойност 6 млн. лв. за създаване на спортно-туристическа инфраструктура в курортното селище. Намеренията са той да бъде осъществен до три-четири години. За него ръководството се надява да получи еврофинансиране. В Крушуна вече се проектира голям спа комплекс, информира още кметът. Инвеститорът е от областния център Ловеч и той е изкупил много от имотите, намиращи се в съседство с живописните водопади. Според Красимир Джонев не е изключено китното селце да се превърне в перла на спа туризма в региона.
< Назад
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 30 гости онлайн

 
spacer